יום שישי, 31 באוקטובר 2014

מתכוני חורף שגם מי שלא יודע לבשל יאהב

כשאני מעלה תמונות אוכל אתם מבקשים מתכון, ומדובר בדברים שחציים מאולתרים על המקום, לא כתובים בשום מקום ובעיקר עשויים ממה שיש בבית.
אבל הנה, ישבתי וכתבתי מתכונים פשוטים מאד, שכאמור - מתאימים גם למי שלא רגיל לבשל וידו בדר"כ רחוקה מהצלחת.
 
פסקול קריאה לליווי הפוסט.
וגם, למה אני מצלמת אוכל?


מרק קטניות וירקות

למעשה את כל המרכיבים אפשר להחליף, להוסיף או להשמיט, לפי טעמכם.
 
ירקות:
3 שיני שום קצוצות,
  עגבניה
  בצל בינוני
  קישוא
  גזר
  ברוקולי -   אני אוהבת להשתמש בטרי שקונים בשוק או ארוז בסופר,
               אפשר להשתמש גם בשקית קפואה של אחת החברות.
               כמה? בערך 200-300 גרם.

קטניות:     כוס או שתיים עדשים כתומות (דה מור דה מרייר, אבל צריך להתחשב בגודל הסיר)
 
תבלינים:  2 כפות פפריקה מתוקה
              2 כפות כמון ו/או קארי
              צרור בגודל אגרוף (ביחד,או רק של עשב תיבול אחד) של כוסברה ו/או פסטרוזיליה ו/או
              בזיליקום
              *עשבי התיבול הם לבחירתכם וצריכים להיות לטעמכם,
                 אני אישית מתה על כוסברה
 
 
 
 

קוצצים את השום, וחותכים את הקישוא, את העגבניה, הבצל והגזר לאיזה גודל שבא לכם.

מרתיחים מים בסיר או בקומקום ומכניסים את הירקות לגז. את השום תוסיפו מתי שתרצו. אם תוסיפו אותו בסוף הבישול טעמו יישאר חזק יותר.

מכניסים את העדשים הכתומות לסיר שכבר רותח ומבעבע אחרי כמה דקות, וגם את התבלינים.

אפשר להכניס את הברוקולי עכשיו. הוא זקוק להכי פחות בישול משאר הירקות; גם מתרכך בקלות (הקפוא יותר בקלות מהטרי) וגם - בבישול ארוך מדי הפרחים מאבדים מצבעם הירוק ונהיים כמושים ורכים מדי.
את הברוקולי אפשר להשאיר מעל התבשיל.

לערבב מדי פעם ולראות שהעדשים לא נדבקות לתחתית הסיר, וגם לא שאר החברים. את הברוקולי שתראו שמובן כי צבעו דוהה והוא מתרכך מאד, אפשר להוציא ברגע שנראה לכם שהוא מוכן ולא לתת לו להתבשל עם השאר עד הסוף.

להשאיר על הגז עד שהירקות מתרככים, לטעום ולהחליט אם להוסיף עוד תבלינים/מלח/פלפל (אני לא אוהבת פלפל שחור אז לא משתמשת) ואפילו שום, אם בא לכם.

להשאיר כ30-45 דקות על הגז ולהוסיף מים אם צריך.


---


ברוקולי עם גבינות בתנור

כאן נשתמש או בברוקולי קפוא של אחת החברות
או בברוקולי שהתבשל קודם במרק ובא לכם לגוון איתו.
השתמשו בכמה ברוקולי שאתם רוצים, לדעתי מנה כמו זו מספיקה בהחלט כמנה ראשונה לארוחה,
שתי חתיכות ברוקולי יפות.

מסדרים על נייר כסף או בתבנית את הברוקולי, אפשר לשים חצי שקית קפואה או כמה שנכנס בתבנית.
בין חצי לגביע קוטג', שלתוכו קצצנו שום, ואפשר גם כוסברה. לא חובה.
למעלה אפשר לשים למעשה כמעט כל גבינה צהובה/קשה (לא ברי, לא קממבר ולא האחיות שלהן): גאודה, עמק, גבינת כבשים, פרמזן ועוד.

את הגבינה תחתכו ותפזרו מעל, שתקרים את הברוקולי.

להכניס לתנור/ טוסטר אובן ל20 דקות בערך, עד שהגבינה למעלה נמסה ומשחימה - אך לא נשרפת.



 





סיידר צמחים חם

גם פה אפשר לוותר על התפוחים למשל, ולהכין פשוט תה צמחים קליל, חורפי ונהדר.

דרושים:

תפוח או שניים מקולפים וחתוכים לקוביות
חצי כפית קינמון
לימון/חצי לימון/מיץ לימון. אם שמים את הלימון עם הקליפה היא תוציא מרירות, חלק אוהבים
לימונית
לואיזה
חמוציות מיובשות
נענע
רוזמרין
מרווה
כפית סוכר חום על כל 200 מ"ל מים

הכל לפי טעמכם כאמור. השמיטו או הוסיפו מה שתרצו.
אפשר להתפרע.






אז לחמם מים בסיר, להכניס את התפוחים ובעצם לבשל אותם במים הרותחים,
להוסיף את הקינמון והצמחים, לא צריך יותר מרבע שעה על הגז או עד שהתפוחים מתרככים.

לרוויה ובתאבון.

<< לפוסט הקודם





            


 

תגובה 1:

  1. נראה נהדר , כתבת מובן ופשוט אפילו בשביל מתלמד כמוני.

    השבמחק